top of page
  • Writer's pictureUlla Hirvonen

Minun tieni kundaliinijoogan polulla


Sat Nam!

Tässä SunJoogan ensimmäinen blogikirjoitus. Haluan jakaa blogini kautta omaa elämääni avoimesti ja rehellisesti. Jakaen omia kokemuksiani mm.joogasta sekä yrittäjyydestä, hyvinvoinnista ja elämästä yleensäkin.

Innostuin aikoinaan kundaliinijoogasta, kun luin Irene Hopkinsin kirjan kundaliinijoogasta. Tunsin sisimässäni,että tämä on minun juttuni. Etsin vuosia sitten eri Helsingin joogakouluista kundaliinijoogatuntia...mutta turhaan...mistään ei tuolloin vielä löytynyt tunnin tuntia mistään. No,päätin sitten tehdä harjoituksia kirjan ohjeiden mukaan itsekseni, mutta kokemus harjoituksesta jäi kyllä puolitiehen.


Ilokseni huomasin jossain vaiheessa, että Helsingin joogakoulussa Shanti oli kundaliinijoogaa! (Nykyään kundaliinijooga on levinnyt hyvin koko Suomeen ja joogaagien määrä on kasvussa koko ajan).

Imin itseeni kaikki tiedonjyväsetkin. Hamusin tietoa kundaliinijoogasta mistä milloinkin. Olin ( ja olen edelleenkin) innoissani kaikista asioista , mitä kundaliinijooga pitää sisällään. Harjoitusten myötä huomasin miten paremmin arki sujui ja oma olotila pysyi tasaisempana sekä onnellisempana kundaliinijoogan ja meditaation myötä. Vaikutuksen huomasi ennen kaikkea silloin, jos oli jonkin aikaa taukoa harjoituksesta. Tauon jälkeen kun taas aloitti, oli kuin endorfiiniryöppy olisi valannut kehoni, mieleni tasaantui sekasorronkin keskellä ja sieluni tunsi tulleensa kotiin.


Muutaman vuoden jälkeen ajatus kundaliinijoogaopettajakoulutuksesta alkoi itämään. Syksyllä 2015 uskalsin ottaa seuraavan ratkaisevan askeleen omalla polullani. Aloitin Jivan Muktan johdolla opettajakouluksen. Lähdin opettajakoulutukseen ennenkaikkea syventämään omaa harjoitusta sekä oppimaan asioista syvemmin. Tunsin jo heti ensimmäisenä viikonloppuna , että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pikkuhiljaa koulutuksen jatkuessa alkoi ajatus opettamisestakin tuntua oikealta. Nykyään haluan jakaa tätä upeaa teknologiaa kaikille niille ihmisille eteenpäin, joita kundaliinijooga kiinnostaa.

Jivan Mukta


Vuoden aikana opettajakoulutuksessa sain paljon kokemuksia. Vuosi oli antoisa , mutta myös haasteita riitti yllinkyllin...kuten yleensä elämässä. Haasteiden kautta voitin pelkoja ja ylitin itseni moneen kertaan.

Koulutusryhmämme tuki toinen toistaan ja kannusti ihan jokaista omalla polulla.(kuvassa opettajani Jivan Mukta)

Tärkeää on kuunnella omaa sisintä ja elää todeksi arjessa omaa totuutta. Tämä polku jonka olen valinnut on jatkuvaa oppimista itsestä. Matka jatkuu ja uusia ovia avautuu.

Olen opiskellut nyt myös syvemmin Yin-joogaa ja opetan sitä myös.

Yin-jooga tukee loistavasti kehon rentoutumista, pysähtymistä, kireyksien ja stressin irtipäästämistä.


Kannustan sinua , joka mietit elämänsuuntaasi, kuuntelemaan rohkeasti ja rehellisesti sydämesi ääntä. Uskalla rikkoa omia rajoja. Älä anna mielen esteiden ja pelkojen tukahduttaa unelmiasi. Kun haluaa saavuttaa itselle tärkeitä asioita, älä kuuntele muiden mielipiteitä. Keskity kuuntelemaan omaa sisimpääsi; Mitä Sinä tahdot? Miten Sinä haluat elää omaa elämääsi?

Hengitys auttaa sinua ottamaan yhteyden omaan itseesi. Todelliseen itseen.

Hengitys tuo sinut tähän hetkeen, läsnäolevaksi oman itsesi kanssa.

Tee tietoista hengitystä, elä tietoista elämää.

Kundaliinijoogassa tervehditään toisia sanomalla ; "Sat Nam ".

Tuo tarkoittaa; "Tervehdin totuutta sinussa, todellista totuutta."

Sat Nam tarkoittaa myös ; "Totuus on identiteettini."

Salli oman aidon itsesi loistaa ja elä elämääsi onnellisena.

Toivotan sinulle totuudellista ja rakkaudellista oloa.

Ole aito oma itsesi, todellinen Sinä.

Sat Nam!


Lämmöllä ,

Ulla Hirvonen

SunJooga


466 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page